Hof van Beroep gaat gedupeerden van Lernout & Hauspie zelf helpen bij indienen van verzoekschrift

Redactie KW

Omdat het financiële debacle rond Lernout & Hauspie in Ieper ook heel wat aandeelhouders trof die géén advocaat onder de arm nemen nu de schadevergoedingen straks worden uitgekeerd, gaat het Hof van Beroep in Gent die mensen zelf helpen.

Om je burgerlijke partij te stellen in de gigantische rechtszaak rond L&H, moet je een daartoe een verzoekschrift indienen. Door de wol geverfde advocaten kennen die procedures, maar in de zaak rond het Ieperse spraaktechnologiebedrijf zijn er duizenden slachtoffers zonder advocaat. Die zouden zo aardig wat centen kunnen mislopen en daar wil het Hof van Beroep in Gent nu een mouw aan passen. Al deze slachtoffers zullen een blanco verzoekschrift opgestuurd krijgen, wat hen moet helpen om zich ook effectief burgerlijke partij te stellen. In elk geval is het zeer uitzonderlijk dat een Hof op deze manier mogelijke slachtoffers spontaan te hulp schiet.

Nu al 20.000 burgerlijke partijen

Momenteel zijn er al 20.000 burgerlijke partijen en er komen er nog altijd bij. Je hebt daartoe nog de tijd tot eind januari. In april 2016 zal het Hof van Beroep zich vervolgens over de immense hoeveelheid eisen tot schadevergoedingen buigen. Elk dossier moet individueel worden behandeld, zodat het daarna zeker nog vier jaar kan duren voor iedereen zijn uitslag kent.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.