Historium in Brugge viert eerste verjaardag met 200.000 bezoekers

Redactie KW

De belevingsattractie ‘Historium’ in Brugge, die focust op het lokale leven in de Middeleeuwen, lokte een jaar na opening al ruim 200.000 bezoekers. “Onze verwachtingen werden behaald”, zegt gedelegeerd bestuurder Hans Vandamme.

Het Historium opende op 25 november 2012 de deuren. “Het was toen moeilijk om een getal te kleven op onze verwachtingen, maar met 200.000 bezoekers hebben we de lat hoog gelegd. We zijn dan ook uiterst tevreden dat we er boven zijn gegaan”, aldus Vandamme.

Uit onderzoek blijkt ook dat 95 procent van de bezoekers tevreden is. Die bezoekers zijn veelal buitenlanders, zoals Fransen, Britten en Nederlanders. Zo’n dertig procent komt uit België.

Volgend jaar zal Historium heel tevreden zijn als het aantal van 200.000 opnieuw gehaald wordt. Dat wil het doen met de nodige evenementen en vernieuwingen. De voorbije maanden kwamen er al technische en kleine inhoudelijke aanpassingen, en voor de kerstperiode pakt het uit met gratis attracties zoals vuurspuwers, acrobaten, workshops maar ook een lezing over Kerst in de Middeleeuwen. De kerstaankleding blijft sober, volledig in lijn met de decoratie in de 15de eeuw, de gouden eeuw voor Brugge.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.