Hilarisch: Koning Ezel lost 20 jaar oude studentenschuld in

Redactie KW

Koning Ezel Olivier Wambacq heeft zondagmorgen een twintig jaar oude openstaande studentenschuld die hij als schacht had opgelopen tijdens de schachtenverkoop vereffend aan zijn toenmalige praeses Pedro Colasse.

“Ik leerde Ollie kennen in Café ‘den Euro’, mijn toenmalige stamkroeg in Kortrijk”, reageert Pedro Colasse, “In café den Euro hadden de studentenclubs Jijntje en SETH hun thuisbasis. Zelf was ik toen praeses van studentenclub jijntje.”

Toen Olivier begon te studeren in Kortrijk, ontdekte hij ook al snel het bijhorende studentenvermaak. Als schacht sloot Olivier zich aan bij studentenclub seth en diende hij net als alle andere schachten gedoopt te worden. Bij de schachtenverkoop die daar aan verbonden was werd Olivier gekocht door praeses Pedro. “Traditiegetrouw is het dan ook de taak van de schacht om de opdracht die hij krijgt van zijn peter uit te voeren.”, vertelt Sire Olivier Wambacq, “De taak die ik mee kreeg van Pedro in der tijd heb ik echter nooit kunnen uitvoeren gezien we elkaar uit het oog verloren.”

Achttien jaar later dook Olivier echter opnieuw op, en dan nog wel in Kuurne, waar hij door zijn deelname aan Koning Ezel zich in de kijker wist te werken en er werd verkozen tot twintigste Koning Ezel. Na de verkiezing ging Pedro de nieuwe Koning Ezel feliciteren en herinnerde hem aan de openstaande schuld die hij nog af te lossen had aan hem.

Zondagmorgen is Olivier dan toch nog zijn twintig jaar oude studentenschuld, die het poetsen van Pedro zijn wagen betrof, komen vereffenen bij Pedro thuis. De afspraak was echter dat hij dit zou doen in bikini, maar dit laatste is echter uitgebleven.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier