Hevig uitslaande brand vernielt huis in Wijtschate

Redactie KW

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een hevig uitslaande brand een huis in de Komenstraat in Wijtschate helemaal vernield. Er vielen geen gewonden.

Het was omstreeks 1 uur in de nacht van donderdag op vrijdag dat de brandweer van Mesen werd opgeroepen voor een hevige uitslaande woningbrand in de Komenstraat in Wijtschate, vlakbij het centrum van Mesen.

De brandweer van Mesen – de kazerne bevindt zich op amper 300 meter van het getroffen huis – was snel ter plaatse. Op dat ogenblik sloegen de vlammen al door het dak, zowel aan de straatzijde als achteraan. De brandweer van Mesen riep meteen de hulp in van de Heuvellandse korpsen.

De brandweer zette alles op alles om de naastliggende woningen te redden. Voor het huis aan de linkerzijde van de brandende woning werd de schade beperkt, maar de woning aan de andere zijde liep zowel brand-, water- als rookschade op.

Het was de bewoner van het brandende huis die de buren kon wekken en waarschuwen en vragen om de hulpdiensten te verwittigen. De man werd korte tijd daarop in shock overgebracht naar het ziekenhuis.

Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen,maar de schade is zeer groot. Het getroffen huis is helemaal uitgebrand. Het huis was nog maar kort geleden volledig gerenoveerd.

(EF, foto’s EF)

Hevig uitslaande brand vernielt huis in Wijtschate

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.