Het Lichtfront: de route langs 10 frontgemeenten

Redactie KW

Het openingsevenement van GoneWest op 17 oktober, Lichtfront 2014, loopt over 10 gemeenten. Van Nieuwpoort tot Ploegsteert. Een overzicht van de straten per gemeente.

Nieuwpoort (10,73 km)

Het Lichtfront start bij het Albert I-monument in Nieuwpoort. Dan gaat het via de Havengeul Nieuwpoort, de Robert Orientpromenade, de Handelskaai, de Kaai, Sluizen, wandelpad richting Brugsesteenweg in Sint-Joris en Verschen..

Diksmuide (17,97 km)

Van de IJzertoren naar de IJzerdijk tot aan de Tervatebrug, de IJzerdijk tot aan de Dodengang, de IJzerdijk tot aan de Kaaskerkestraat, de IJzerdijk tot aan de Sint-Jacobsstraat en de IJzerdijk tot aan de Knokkebrug.

Houthulst (3,12 km)

Bij de 3 Grachten. Ieperleedijkstraat.

Lo-Reninge (3,56 km)

Bij de 3 grachten. Westpoezelestraat.

Ieper 1 (0,84 km)

Westpoezelestraat, Stampkotstraat, Provincieweg.

Langemark-Poelkapelle (11,85 km)

Bij het Soldatenfriedhof. Zuidschotestraat, Molenstraat, Bikschotestraat, Nieuwe Kalsijde, Klerkenstraat, wandelweg richting Hooyaard, Hooyaardstraat, Poelkapellestraat/Langemarkstraat, Wallemolenstraat.

Zonnebeke (11,31 km)

Tyne Cot Cemetery. Ravestraat, ‘s Graventafelstraat, Tynecotstraat, Passendalestraat, Beselarestraat, Oude Wervikstraat, Oude Kortrijkstraat, Waterstraat, Menenstraat.

Ieper 2 (11,88 km)

Hill 60. Domein Godtschalck, ‘s Herenhagestraat, Passendaleveldstraat, Vijfwegenstraat, Groeneburgbos (tot en met kruising Pappotstraat), Pappotstraat, Werviksestraat, Zwarteleenstraat, Komenseweg, Palingbeekstraat, wandelpad Palingbeekstraat, Palingbeekstraat/Bernikkewallestraat, Eekhofstraat, Rijselseweg, Sint-Elooisweg, Wijtschaatsestraat.

Heuvelland (8,13 km)

Pool of Peace. Voormezelestraat, Hollandseschuurstraat, Vierstraat, Mandestraat, Oosthoekstraat, Wijtschatestraat, Kruisstraat, Menenstraat, Mesenstraat.

Mesen (1,73 km)

Voetbalveld Mesen, Nieuwkerkestraat (tot Mesen Peace Village), Veldweg aan Mesen Peace Village, Armentièrestraat.

Waasten – Ploegsteert (2,78km)

Memorial for the Missing. Mesenstraat. Munquestraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.