Herdenking 100 jaar WO I : Minister Bourgeois zal ook evenementen subsidiëren

Redactie KW

Na de grote subsidieronde voor onthaalinfrastructuur, zal toerismeminister Geert Bourgeois nu ook een reeks grote evenementen subsidiëren binnen het kader van de herdenking van 100 jaar Wereldoorlog I.

Dit kondigde de minister persoonlijk aan tijdens de startavond van Toerisme Westhoek, maandagavond in Ieper. Bourgeois onderstreepte er nogmaals dat hij met ‘100 jaar Groote Oorlog’ Vlaanderen opnieuw op de kaart wil zetten als internationale topbestemming. Begin december wees hij via het Impulsfonds al zo’n 15 miljoen euro toe aan 44 projecten van onthaalinfrastructuur. Het leeuwenaandeel daarvan gaat naar projecten in West-Vlaanderen en vooral de Westhoek.

Maar de minister wil nog verder gaan : “Niettegenstaande het feit dat de Vlaamse regering onder zware besparingsdruk staat, heb ik mijn collega’s kunnen overtuigen van het belang van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog. Vanaf volgend jaar ontwikkelen we dan ook een betoelagingsprogramma voor evenementen die in de periode 2014-’18 binnen dit kader zullen worden opgezet. Een eerste oproep waarop geïnteresseerde initiatiefnemers kunnen intekenen is voorzien voor eind dit jaar”. (JRE)

Meer over de nieuwe toeristische initiatieven in De Westhoek in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 25 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.