Havenbestuur wil trafiek opkrikken met duurzame projecten

Redactie KW

Het Oostendse havenbestuur heeft een lijst met duurzame projecten voorgesteld om de trafiek weer op te krikken. Dat gebeurde naar aanleiding van de officiële bestuurswissel bij de Oostendse Havengemeenschap, dat is de vereniging van havengebruikers. De haven kent een grote terugval door de economische crisis. Tegen 2012 moeten de werken voor een betere maritieme toegankelijkheid klaar zijn en daar wil het havenbestuur op inspelen.

Het gaat niet goed in de haven van Oostende. Eén derde minder vrachttrafiek in vergelijking met vorig jaar en een belangrijke klant Cobelfret die het voor bekeken hield. Het is de hoogste tijd dat het havenbestuur de bakens verzet.

Oostende wil dé uitvalbasis worden voor hernieuwbare energie en offshore activiteiten. Het Oostendse havenbestuur dringt er nog eens bij Zeebrugge op aan om te fuseren tot één groot havenbedrijf. Een eerste stap is de samensmelting van de visveilingen.

Ook het dempen van één derde van het visserijdok staat nog steeds op de agenda van het havenbestuur. Dat moet extra ruimte opleveren voor de overslag van goederen. Maar vzw Oosteroever die pleit voor het behoud van het visserijdok spreekt van een achterhaald plan nu Cobelfret uit Oostende is vertrokken. (Focus-WTV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.