Harmonie geeft concert met muzikant in Afghanistan via webcam

Harmonie Diksmuide repeteert met militair in Afghanistan
Redactie KW

De muzikanten van de Diksmuidse Koninklijke Harmonie Burgerskring hebben een origineel concert gegeven. Sinds enkel maanden verblijft één van hun muzikanten in Afghanistan. Samen met zijn collega’s van de militaire basis van Lombardsijde staat hij daar in voor de bewaking van de luchthaven in Kaboel. En zijn vrienden muzikanten verrasten hem in het verre Afghanistan met hun eerste buitenlands concert.

Met de mars van de para’s als openingsnummer start dit bijzondere optreden van de Diksmuidse harmonie. Frank Pauwels is al jaren een trouw lid en daarvoor belonen zijn vrienden hem nu met een verrassingsconcert. Dankzij internet kan hun collega nu zo’n 6.000 kilometer verder mee genieten.

Voor het thuisfront is het een buitenkans om eens te informeren naar het soldatenleven in het verre Kaboel. Waakzaam blijven is daar de boodschap.

Voor Frank Pauwels is het daar in Kaboel vooral wacht lopen en controles uitvoeren aan de ingang van de luchthaven. Maar als muzikant in hart en nieren heeft ie daar ook zijn klarinet bij de hand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier