Handzaamse ouders van kinderen met autisme zoeken lotgenoten

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Didier Vanslembrouck en echtgenote Anja uit Handzame hebben een zoon en een dochter met autisme en willen een werkgroep oprichten die een platform biedt voor lotgenoten uit de regio.

Jarno is er 14, zijn jongere zus Chinouk is 10. Het duurde tot het vierde leerjaar voor Didier en Anja een definitieve diagnose gesteld kregen in verband met Jarno: hij had dyspraxie, een ontwikkelingsstoornis die vaak samenhangt met autisme. Chinouk, Jarno’s jongere zus, is zwakbegaafd en volgt aangepaste les in Diksmuide. Daar wordt ze automatisch dagelijks begeleid voor haar specifieke noden, maar Jarno heeft die individuele begeleiding niét.

“Langs deze weg doen we dan ook een oproep naar gezinnen uit de regio die ook opgroeiende kinderen met autisme of ADHD hebben: contacteer ons!”, zegt Didier. “Bedoeling is om ons te verenigen, af en toe een infoavond met experts ter zake op poten te zetten, een gezamenlijke uitstap te maken, of gewoon al eens in groep samen te komen voor een babbel bij een barbecue. We kunnen van elkaar leren en naar elkaar luisteren. Ook wie ons op één of andere manier op weg kan helpen, is welkom op vandidier@skynet.be.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.