Gwy Mandelinck stopt met Poëziezomer Watou

Gwy Mandelinck zegt zijn Poëziezomers in Watou vaarwel.
Redactie KW

De 28ste editie van de poëziezomer in Watou, op de Frans-Belgische grens, was waarschijnlijk de laatste. Oprichter en bezieler Gwy Mandelinck (71) houdt het voor bekeken, zo heeft het weekblad Knack donderdag op zijn website gemeld. Een opvolger dient zich niet aan.

Mandelinck heeft al jaren moeite om de financiering van het festival, dat dit jaar (tussen 30 juni en 7 september) bijna 15.000 bezoekers trok, rond te krijgen. “Het werd allemaal te zwaar. Subsidiënten stuurden ons van het kastje naar de muur. Het was ieder jaar weer pompen of verzuipen.”

Mandelinck verhuist binnenkort naar Brugge. De voorzitter van het concertgebouw in Brugge, baron Hugo Van Damme, stelde hem voor in Brugge iets op te zetten. Mandelinck praatte de voorbije maanden met de directie van de Brugse musea. Het plan is om een evenement op te zetten dat in ieder geval geen kopie zal worden van Watou. “Ik word niet de organisator van dat festival, hooguit de inspirator of de adviseur”, zegt Mandelinck op www.knack.be. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.