Gullegem, Tielt, Izegem, Staden, Kortrijk en De Haan bannen auto op 22 september

Redactie KW

Kies voor de fiets of ga te voet, want op 22 september zijn er heel wat autoloze zondagen in West-Vlaanderen. Brugge beet vorig weekend de spits af en nu volgen een handvol andere gemeenten en steden. Wij lijsten alle initiatieven op.

Wevelgem/Gullegem

Van 14 tot 18 uur zijn er heel wat activiteiten in het autovrije centrum van Gullegem, zoals gratis labelen, schaken in open lucht en infostanden. De kinderen kunnen zich uitleven in de zeepkistenrace, het gekke fietsenparcours en een skatepark op straat. Daarnaast is er ook de fietstocht Velomundo, die de nadruk legt op duurzaamheid en ecologie. Er zijn stopplaatsen in Gullegem, Menen en Lauwe.

Tielt

De stad geeft van 10 tot 18 uur vrij spel aan fietsers en voetgangers.

Izegem

Van 10 tot 18 uur is er een hoeve- en streekproductenmarkt, kinderanimatie, kunstenaarsdorp, boekenverkoop, optredens. Sportievelingen kunnen deelnemen aan een jogging, mandenloop, zwemmen en mountainbike- of fietstocht. Er staat ook een wandeling, recreatieve fietstocht, een culinaire wandeling en ‘De ronde van Izegem’ per fiets op het programma.

Staden

Van 10 tot 18 uur zijn auto’s even niet welkom in Staden. Fietsers en voetgangers krijgen het rijk voor zich alleen.

Kortrijk

Van 11 tot 18 uur trakteert Kortrijk de fietsers en voetgangers onder meer op een picknickzone op de Grote Markt, zandbak, verkeerspark, Kubb-spelen, speelstraat, beklimmingen van de Sint-Maartenstoren of Belfort, fiets- en steptochten, een antiekmarkt, alles voor de fiets en tal van optredens.

De Haan

Van 8 tot 18 uur weert de kustgemeente auto’s uit het centrum. Er is een groots kinderstraatfeest voorzien.

(JE-GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier