Grootste containerschip ter wereld naar Zeebrugge

Redactie KW

Het grootste containerschip ter wereld, voluit de CMA CGM Marco Polo, vaart midden december naar de haven van Zeebrugge. Dat meldt de Franse rederij CMA CGM in een persbericht.

Met een lengte van 396 meter en een capaciteit van 16.020 containers is de Marco Polo het grootste containerschip in de wereld.

De Marco Polo werd vorige week in de Chinese haven Ningbo voor het eerste geladen en is nu op maidentrip richting Europa. Op 17 december zou het schip door Belgische wateren varen. Het is de bedoeling dat die, net zoals zusterschepen Vasco da Gama en Zheng He, ingezet wordt tussen Azië en Noord-Europa.

In Zeebrugge zijn ze verheugd over de komst van het schip en wacht de Marco Polo een warme ontvangst. “Dat CMA CGM onze haven kiest voor het traject van de Marco Polo toont het belang en de kracht van Zeebrugge als logistieke draaischijf. We verwelkomen dan ook met enthousiasme de CMA-CGM Marco Polo in onze haven”, reageert Joachim Coens, voorzitter-gedelegeerd bestuurder van de haven van Zeebrugge.

(BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.