Grootscheepse zoekactie naar kitesurfer levert niets op

Redactie KW

Voor de kust zijn kort na elkaar twee zoekacties gehouden naar vermeende drenkelingen. Telkens bleek het om loos alarm te gaan. In Bredene belden mensen omdat ze een windsurfer in nood zagen, in Raversijde werd gezocht naar een kitesurfer, nadat een plank aanspoelde op het strand.

In Raversijde werden gisteravond de grote middelen ingezet: de seaking, twee reddingsboten en een politieboot, en ook de brandweer van Oostende was standbye, aan land.

“Er was een melding binnengekomen bij de politie, dat er een plank is aangespoeld in Raversijde,” zegt Redgy Duinslaeger van de Oostendse brandweer. Het was niet duidelijk of er een persoon in het water lag, of dat die man al dan niet naar huis is, dus is er een zoekactie opgezet naar een kitesurfer.”

Na enkele uren werd de actie afgeblazen, zonder resultaat. Vermoedelijk gaat het om een verloren plank, zonder dat iemand in de problemen geraakte.

Even voor de zoekactie in Raversijde, was er al een uitgebreide zoekactie gehouden voor de kust van Bredene. Daar hadden wandelaars een windsurfer gezien, die in de problemen zat. Tijdens de actie raakte de man zelf aan land.

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.