Grootscheepse controles op afvaltransporten

Redactie KW

(UPDATE-VIDEO)Op verschillende plaatsen in onze provincie zijn vanmorgen mest- en afvaltransporten gecontroleerd. De vrachtwagens moesten door een scanner, en agenten controleerden of alle papieren in orde waren. Het parket van Kortrijk coördineerde de actie, die voor het eerst gelijktijdig in de hele provincie plaatsvond.

Karlien Ververcken van het parket van Kortrijk: “Het is zo dat wordt nagegaan of de transporteurs de nodige identificatieformulieren hebben, of het afval op correcte manier is gesorteerd, en of dat wordt afgevoerd naar een erkende afvalverwerker”

Behalve de politie werkten ondermeer ook de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en afvalstoffenmaatschappij OVAM mee aan de actie. In Kortrijk bleek halfweg de voormiddag al de helft van de gecontroleerde transporten niet in orde.

Over heel de provincie was gemiddeld 20 procent van de gecontroleerde vrachtwagens in overtreding. Het ging zowel om inbreuken omtrent de inhoud en soort afval dat werd getransporteerd maar ook het al dan niet bewust ontbreken of foutief invullen van de nodige documentatie om afval legaal te transporteren.

(JV/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Bekijk hier de reportage.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.