Groot Jeugdboekenfeest op verrassende locaties

Redactie KW

In Brugge was er het Groot Jeugdboekenfeest. Op tal van locaties in de binnenstad mochten kinderen en jongeren al dan niet samen met hun ouders genieten van het geschreven en gesproken woord. De Brugse Bibliotheek had verrassende locaties uitgekozen in de binnenstand waar sprookjes of spannende verhalen te horen waren.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Het groot Brugs Jeugdboekenfeest had als thema ‘Achter de spiegel’. In de Biekorfbibliotheek waren er voorleesmomenten, voorstellingen en workshops. Elf kinderen trokken ook de baan op als vliegende reporter.

Met het Jeugdboekenfeest trok de bib ook weer de Brugse binnenstad in. In een woning in de Sint-Jansstraat vertelt Frank Geleyn het ridderverhaal ‘De monsters van het bloed’. “We proberen altijd een beetje één buurt uit te kiezen, omdat je dan ook het gevoel hebt één kant uit te gaan. Mensen gaan allemaal dezelfde kant op. Het gevoel van verbondenheid: veel mensen op straat. Eigenlijk fietsen we gewoon door de stad en we bellen aan bij huizen, waarvan we denken: hier kan iets gebeuren. We krijgen meestal een ja”, zegt jeugdbibliothecaris Lut Belaen van de Openbare bib van Brugge.

Het Groot Brugs Jeugdboekenfeest was succesvol. Honderden mensen bezochten één van de talrijke locaties.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.