Groen Kortrijk wil meer dan kinderarmoede bestrijden

Redactie KW

Groen Kortrijk roept de stadscoalitie op om ‘kinderarmoede’ te schrappen als beleidsprioriteit en te laten vervangen door integrale armoedebestrijding.

“Groen Kortrijk wil graag meewerken aan een plan dat armoede aanpakt met structurele maatregelen en duidelijke doelstellingen. Enkel focussen op ‘kinderarmoede’ is een miskenning van de armoedeproblematiek in onze stad. Daarmee wekt dat stadscoalitie de indruk dat volwassenen die in armoede leven zelf verantwoordelijke zijn voor hun armoede. Groen wil daar niet in meestappen. Geen enkel gezin kiest er voor om in armoede te leven. Goed beleid moet de klemtoon leggen op grondrechten en gelijke kansen, niet op de individuele verantwoordelijkheid of schuld van mensen in armoede”, aldus Groen.

Groen Kortrijk roept de stadscoalitie op om te werken aan een nauwere samenwerking met sociale organisaties en de Kortrijkse armoedeverenigingen. Groen stelt tegelijk voor dat elke schepen armoedebestrijding opneemt binnen zijn of haar beleidsdomein. (K.B)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.