Groen! en Veerle Dejaeghere protesteren tegen aanleg joggingpad in Groenhovebos

Redactie KW

Op maandag 17 augustus is de aanleg van een joggingpad van 4,6 km in het Torhoutse Groenhovebos van start gegaan. Het prijskaartje wordt op 74.000 euro geraamd. Groen! ziet het pad niet zitten en protesteerde tegen de aanleg.

Langs de Torendreef en de Regenbeekweg is ervoor gekozen om links naast het bestaande asfalt een strook met een breedte van ongeveer 1,30 meter aan te leggen : de bodem wordt uitgegraven, van steenslag en betonpuin voorzien en in poreus ternair zand afgewerkt. Langs de rest van het parcours wordt op de meest drassige plaatsen de ondergrond tot op een welbepaalde diepte vermalen met de bedoeling de bodem poreus te maken.


Daags voordien, vorige zondag, probeerde Groen! – daarin gesteund door kartelpartner SP.A – de aanleg van het joggingpad nog te verhinderen door een protestactie te voeren. De bomen langs de Torendreef werden van zwarte linten voorzien en van leuzen zoals ‘Geen steenslag en betonpuin in Groenhovebos’.

Plaatselijke Groen!-woordvoerder Jos Bruynooghe kant zich niet tegen een joggingpad, maar noemt het gekozen procédé dom, niet duurzaam, duur, natuuronvriendelijk en indruisend tegen eerdere beslissingen.

Atletiekkampioene Veerle Dejaeghere, actief binnen Groen!, kwam de actie steunen. Het stadsbestuur vindt het nieuwe joggingpad wél natuurvriendelijk, onder andere omdat er asfalt uit het bos verdwijnt. Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft overigens positief advies verleend.
(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.