Groeiboom is nieuwe school in stadscentrum

Redactie KW

Het voormalige lyceum in de Serruyslaan onderging een metamorfose. De school startte met een nieuwe naam het schooljaar. “Vanaf Pasen starten we met een mini-crèche”, zegt directeur Werner Ryckaert.

Achter de smalle gevel van het voormalige lyceum in de Serruyslaan gaat een groot schoolcomplex schuil. “Tussen oktober 2008 en Pasen 2009 werden in het gebouw grote werken uitgevoerd. Wij huisden al die tijd met onze klassen in de containers aan de Poststraat. Deze zomer legden we met alle leerkrachten de laatste hand aan de nieuwe inrichting”, zegt directeur Werner Ryckaert.

“Vanaf Pasen start ons tweede groot project want dan starten we met een mini-crèche waarbij we in de school kinderen tussen 0 en 2,5 jaar opvangen. Er zijn veertien plaatsen en nu al heel wat kandidaten. Na basisschool Vogelzang zijn we de tweede school in Oostende die met zo’n initiatief uitpakt”, luidt het.

De vroegere ‘basisschool centrum’ heeft ook een nieuwe naam: de Groeiboom, een verwijzing naar de nabijheid van het Leopoldpark en de groeimogelijkheden in het gebouw.

“En tot welk onderwijsnet de school behoort staat slechts in kleine letters vermeld. Steeds meer staan de school en het onderwijsteam en niet zozeer het net centraal”, voegt onderwijsschepen Martine Lesaffre toe. (efo)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 4 september 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.