Grace Verbeke mogelijk al maandag terug thuis

Redactie KW

Grace Verbeke hoopt na het weekend het ziekenhuis te mogen verlaten. De wielrenster raakte gisteren zwaargewond toen ze in Gistel tijdens een trainingsrit door een vrachtwagen is aangereden. Het is ook nog niet duidelijk wie verantwoordelijk wordt gesteld voor het ongeval.

De foto van de verhakkelde fiets van Grace Verbeke toont duidelijk hoe zwaar de klap moet zijn geweest. Toen ze op een kruispunt in Gistel de weg wilde oversteken, werd ze aangereden door een vrachtwagen. Ze houdt er een gebroken oogkas, zware kneuzingen en spierscheuren aan over. Grace Verbeke, vorig jaar nog Belgisch Kampioene Tijdrijden, hoopt na het weekend terug naar huis te kunnen. En dan kan de revalidatie beginnen.

Vragen over verkeersveiligheid

Intussen rijzen vragen over de verkeersveiligheid van de plaats van het ongeval: het kruispunt van het provinciale fietspad Groene 62 met de Moerdijkstraaat. Volgens buurtbewoners is het niet te verwonderen dat er hier ongevallen gebeuren. Je bent er net buiten de bebouwde kom en mag er dus 90 rijden.

(TN/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier