Gouverneur Decaluwe wijst klacht over affiches op Roeselaarse aanplakborden af

Redactie KW

Gouverneur Carl Decaluwe verwierp de klacht van Gianni Boone van de nieuwe politieke beweging Open Stadslijst. Die stapte naar de gouverneur toen het stadsbestuur weigerde een precampagne-affiche op de stedelijke aankondigingsborden aan te plakken. “Het schepencollege neemt een autonome beslissing”, aldus het antwoord van gouverneur Carl Decaluwe.

Eind verleden jaar wilde de Open Stadslijst, het nieuwe politieke project van Gianni Boone, op de stadsborden affiches laten hangen met daarop ‘vacatures’ voor mannelijke en vrouwelijke kandidaten.

Opmaak en terminologie

Die affiches waren niet naar de zin van het schepencollege, dat liet weten dat de affiches moesten worden aangepast met betrekking tot de ‘opmaak’ en de ‘terminologie’. Onder meer de ‘groene’ kleur zou te veel gelijken op de intussen ingeburgerde huisstijl van de stad Roeselare.

Een woedende Gianni Boone stapte vervolgens met een klacht naar gouverneur Carl Decaluwe. Volgens de gouverneur beslist het schepencollege autonoom over zulke kwesties. En dat het niet de opdracht van de gouverneur is om te oordelen of een affiche al dan niet toelaatbaar is en verspreid mag worden. (LVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten