Goose wint de JCI Kortrijk Personality Award

Redactie KW

Muziekgroep Goose heeft de Kortrijk Personality Award gewonnen. Die werd al voor de vierde keer uitgereikt door JCI Kortrijk.

De Kortrijk Personality Award werd in 2010 in het leven geroepen door JCI Kortrijk. Tot enkele jaren geleden bestond er geen specifieke erkenning vanuit Kortrijk voor mensen die zich op een speciale manier hebben onderscheiden. Nu wordt door deze award de meest verdienstelijke persoon die recent het verschil heeft gemaakt voor de Kortrijkse regio op economisch, maatschappelijk of sociaal vlak, in de bloemetjes gezet.

De afgelopen jaren wisten Stefaan De Clerck, Marie-Pascale Meert, en Pol Coussement zich tot winnaar te kronen na een telkens spannende strijd. Om de participatie in de verkiezing te maximaliseren werd vorig jaar voor de eerste keer de Kortrijkse bevolking gevraagd om haar stem uit te brengen op drie geselecteerde kandidaten. Ook dit jaar hebben velen deze oproep massaal gevolgd.

Goose is een muziekformatie die in 2000 werd opgericht te Kortrijk. Twee jaar later won het viertal Humo’s Rock Rally en hun debuutsingle werd door Coca-Cola gebruikt voor tv-spotjes die in heel Europa te zien waren. Intussen is er de derde langspeler Synrise die de populariteit van de band alleen maar verder de hoogte injoeg met als apotheose in België het drie keer op rij uitverkopen van de Ancienne Belgique vorig najaar.

In het zog van Ozark Henry is Goose de voortrekker van een hele lichting nieuwe bands uit Kortrijk die de stad muzikaal op de kaart zetten, zoals Balthazar, SX, en Compact Disk Dummies.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.