Muziekzender Studio Brussel pakt al twaalf jaar uit met Music for Life. Die benefietactie wordt altijd afgesloten met De Warmste Week eind december. De laatste jaren wordt de kick-off voor Music for Life gegeven met een benefietconcert. Dit jaar vindt dat niet plaats in de Ancienne Belgique, maar wel op het Nelson Mandelaplein van Kortrijk.

Muziekambassadeur

Burgemeester Vincent Van Quickenborne: "Het evenement heet Goose Nonstop for Life heten en vindt op zaterdag 29 september plaats. Het zal meteen de officiële opening van het Nelson Mandelaplein zijn."

"Dat Goose het plein mag openen is geen toeval. Deze band fungeert al jaren als muziekambassadeur van onze stad en op Pukkelpop speelden ze onlangs de dance hall plat met hun show Nonstop."

Dance Arena

Op Goose Nonstop for Life zal de band van Mickael Karkousse natuurlijk optreden. Goose nodigt die avond bovendien heel wat muzikale vrienden uit. Welke bands dat zijn wordt de komende weken duidelijk, net als de timing van het evenement.

"Het Nelson Mandelaplein wordt voor de gelegenheid opgesplitst in twee zones: een Dance Arena en een belevingsplein", stellen Arne Vandendriessche en Kelly Detavernier, het voorzittersduo van Feest In Kortrijk. "Iedereen kan gratis deelnemen aan Goose Nonstop for Life, maar enkel de gelukkigen die een ticket kunnen bemachtigen krijgen toegang tot de Dance Arena. Daar zullen de liveoptredens plaatsvinden. De rest van het publiek zal de shows kunnen volgen op videoschermen die geplaatst worden op het terrein."

"De opbrengst gaat naar Artsen Zonder Grenzen", aldus Dave Martijn van Goose. "Iedereen kent deze organisatie, levert schitterend werk en is wereldwijd actief."

Tickets vanaf maandag

Studio Brussel zal op 29 september trouwens aanwezig zijn op Kortrijk Weide en Goose Nonstop integraal uitzenden. Tickets zijn vanaf maandag 3 september om 17 uur te koop en kosten 15 euro per stuk. De opbrengst van het benefietconcert gaat naar Artsen Zonder Grenzen. Info: www.goosenonstop.com