Godetia vertrekt voor drie maanden naar West-Afrika

Redactie KW

Het commando- en logistiek steunschip A960 Godetia vertrekt dinsdag uit Zeebrugge voor drie maanden naar de West-Afrikaanse kust.

Naast deelname aan de programma’s ‘Africa Partnership Station’ en ‘Maritime Capacity Building Benin’ zal de Godetia ook hulpgoederen transporteren naar verschillende Afrikaanse landen.

Drievoudige opdracht

‘Africa Partnership Station’ is een internationaal initiatief waarbij de Amerikaanse Coast Guard en verschillende Europese Marines samenwerken om de vaardigheden van Afrikaanse zeestrijdkrachten aan te scherpen. Eén van de bevoorrechte partners van België is Benin. Daarom zet de Marinecomponent zich ook specifiek in om de Beninse marine te ondersteunen bij de uitbouw van haar maritieme capaciteiten. Tijdens deze opdracht zal de Godetia 213 m³ hulpgoederen brengen naar Senegal, Benin, Congo en Gambia. Deze humanitaire vracht is afkomstig van verschillende NGO’s en bestemd voor projecten in o.a. ziekenhuizen en scholen.

De Godetia en zijn 75 bemanningsleden staan onder bevel van korvetkapitein Luc Desanghere. In mei keert het schip terug naar zijn thuishaven Zeebrugge.

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.