Gill Vanderheyde is Jobstudent van het Jaar

Redactie KW

Gill Vanderheyde, een 18-jarige student uit de Panne, is uitgeroepen tot jobstudent van het jaar. Een initiatief is dat van de Unie voor zelfstandige ondernemers, Unizo, om jobstudenten extra in de kijker te plaatsen. Elk jaar zijn er in heel Vlaanderen zo’n 300.000 jobstudenten aan de slag, zowat 40% van de KMO’s doet jaarlijks beroep op een jobstudent. Al zijn die al maar moeilijker te vinden, en krijgt Unizo vooral klachten over de stiptheid van de jonge werknemers.

18 jaar is Gill Vanderheyde uit De Panne. Z’n vakantiejob doet hij in een patisserie in Sint-Idesbald, en door Unizo is hij er uitgeroepen tot jobstudent van het jaar. Opvallend misschien: Gill start binnenkort z’n hogere studies informatica, in Kortrijk, maar toch werkt hij in een bakkerij. Zowat 40% van alle ondernemers in Vlaanderen doet een beroep op jobstudenten, maar een van de nadelen aan dat jonge werkvolk is dat ze langer moeten worden opgeleid.

Unizo ondervroeg dit jaar 250 ondernemers naar hun ervaringen met jobstudenten. Stiptheid blijkt een probleem te zijn bij het jonge volk. En de werkgevers willen een flexibelere inzetbaarheid van de studenten.

Unizo dringt erop aan dat federaal minister voor werk Joëlle Milquet die soepele werkregeling laat ingaan vanaf oktober. (Focus-WTV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.