Gewezen schepen van Tielt en Kanegemnaar Marc Vervaeke (63) omringd door familie overleden

Redactie KW

Omringd door zijn familie is op zaterdag 14 januari thuis gewezen schepen van Tielt Marc Vervaeke op 63-jarige leeftijd overleden. Hij was getrouwd en vader van drie kinderen. Zijn dochter Veerle zetelt voor Open VLD in de Tieltse gemeenteraad. Marc Vervaeke was dertig jaar gemeenteraadslid en van 1986 tot 1989 schepen van Tielt. De uitvaartdienst heeft op zaterdag 21 januari plaats.

Marc Vervaeke was in zijn geboortedorp Kanegem en ver daarbuiten een geliefd man. Hij runde een landbouwbedrijf in de Smokkelstraat en engageerde zich voor de plaatselijke politiek. Hij was gemeenteraadslid van Kanegem van 1 januari 1971 tot en met de fusie met Tielt op 1 januari 1977. Daarna zetelde hij – als Open VLD’er – tot eind januari 2000 in de Tieltse gemeenteraad.

Landbouw, energie en openbare nutsvoorziening

In 2001 maakte hij plaats voor zijn dochter Veerle, die hem als Open VLD-politica in de gemeenteraaad van Tielt opvolgde. Van 3 april 1986 tot 10 juni 1989 was hij schepen van Tielt, bevoegd voor landbouw, energie en openbare nutsvoorziening. Hij kreeg verschillende veremerkingen : burgerlijke medaille eerste klasse, het ereteken van Ridder in de Orde van Leopold II en een Gulden Penning van de provincie voor zijn 30-jarig lidmaatschap van de gemeenteraad. Hij was ook gewezen bestuurslid van de belangenorganisatie ABS, de plaatselijke voetbalclub Dosko Kanegem en van Open VLD-Tielt.

Marc Vervaeke, geboren in Kanegem op 26 januari 1948, was de echtgenote van Astrid Van Cauwenberghe, de vader van drie kinderen (Veerle, Sofie en Lieven) en de grootvader van acht achterkleinkinderen. Hij woonde aan de Keizerstraat 11 in Kanegem. De plechtige uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 21 januari om 10.30 uur in de Sint-Bavokerk in Kanegem, gevolgd door de plaatsing in de familiegrafkelder op het plaatselijk kerkhof. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.