Gevangenis Ieper moet de deuren niet sluiten

Redactie KW

In Ieper doet het gerucht de ronde dat de gevangenis zou moeten sluiten omwille van scheuren in het gebouw. Directeur Christ De Vidts betwist dat formeel, maar geeft wel toe dat er momenteel barsten zijn ontstaan waardoor een aantal celdeuren nog met moeite konden worden geopend. “Maar dit probleem is intussen verholpen” aldus de directeur. De deuren blijven uiteraard wel letterlijk dicht.

“Een drietal geleden weken werden er grondwerken gestart binnen de gevangenis en moesten er palen worden aangebracht die moesten dienen als fundering. Vooraleer die werken aan te vatten werd een grondige studie uitgevoerd door zowel de Regie der Gebouwen als door de betrokken aannemers. Een aantal maatregelen werd getroffen om eventuele problemen op dat vlak op tegen te gaan”, gaat de directeur verder.

Kleigrond

“Een deel van Ieper is echter gebouwd op klei en de gevangenis van Ieper is niet het eerste gebouw dat getroffen wordt door barsten en scheuren. Het aanbrengen van de palen is zo goed als achter de rug en de ontstane barsten zijn in kaart gebracht. Directeur Chris De Vidts : “Uiteraard willen wij geen enkele risico nemen, maar dat een sluiting van de gevangenis aan de orde zou zijn, dat is een brug te ver”, zo besluit de directeur.

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier