Getuige wordt geboeid binnengebracht in rechtbank Ieper

Redactie KW

C.D. (22) uit Ieper stond voor de rechter omdat hij aan minderjarigen drugs zou hebben verkocht in het Astridpark in Ieper.

C. beweert echter dat hij daar helemaal niets mee te maken heeft en vroeg de vrijspraak. De aanklacht kwam er na een telefoontje. Na onderzoek zou moeten blijken dat C. wel degelijk contact heeft met het milieu. Een aantal gebruikers verklaarde zelf dat ze drugs kochten bij ene Jay Jay, de bijnaam van C.. Bij een huiszoeking werden geen drugs gevonden.

Geboeid in de zitting

De rechter riep daarop twee getuigen op. De ene liet weten niet te durven komen uit schrik, de andere liet helemaal niets van zich horen. Dan maar een aangetekende brief, maar weer zonder resultaat. Uiteindelijk vaardigde de rechter een bevel tot medebrenging uit. Het resultaat was dat de man werd opgepakt en geboeid naar de zitting werd gebracht.

“Geen uitnodiging ontvangen”

De rechter zei dat het de eerste keer was dat hij een getuige geboeid moest laten verschijnen. “Waarom kwam je niet opdagen?”, aldus de rechter. De getuige zei dat hij op dat moment opgenomen was en blijkbaar de uitnodiging niet had ontvangen. De getuige die nu onder eed stond, zei dat hij de drugs niet had gekregen van de beklaagde. Daarop kon de getuige als een vrij man de rechtszaal verlaten, echter niet zonder de waarschuwing dat ‘als je een valse getuigenis hebt afgelegd, dit kan dat leiden tot zware straffen’ aldus de rechter. Vonnis op 25 november.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.