Gestolen voertuig uit Lokeren teruggevonden dankzij opmerkzame inwoners

Redactie KW

In het centrum van Koolskamp werd een verdacht voertuig opgemerkt. Opmerkzame buren verwittigden de wijkagent. Het bleek om een gestolen auto uit Lokeren te gaan.

Op de parking tussen de Egemsestraat en de Padderijwegel, aan het begin van de Zwevezeelsestraat stond vorige week een groene BMW, model jaren ’90, geparkeerd. Op zich niets verdacht, ware het niet dat het voertuig een week lang volledig onaangeroerd bleef staan en dat achter de voorruit een bewonerskaart lag voor een straat in Lokeren. Opmerkzame buren schakelden dan maar de wijkagent in, die het voertuig liet controleren. Het bleek om een gestolen wagen te gaan.

Een buurtonderzoek leverde weinig extra informatie op. Een sporenonderzoek moet meer duidelijkheid brengen. Kurt Vanthomme, de Koolskampse wijkagent, benadrukt dat opmerkzaamheid vruchten afwerpt. „Mensen die verdachte handelingen opmerken, mogen dat altijd signaleren. Aarzel niet om de plaatselijke politie te verwittigen. Je weet maar nooit dat het iets oplevert.” Het onderzoek naar de auto, die vorige week werd ontvreemd in Lokeren, ligt in de handen van de gerechtelijke politie. (BVB)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 6 februari 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.