Gespecialiseerd bedrijf moet Waregem Koerse Feesten screenen op veiligheid

Redactie KW

To B-Seen uit Beerzel, het bedrijf in kwestie, zal Stad Waregem vooral veiligheidsadvies geven over evenementen die de grote massa lokken, zoals de Steepleworp (foto) en het vuurwerk.

To B-Seen treedt naar eigen zeggen op als preventieadviseur en veiligheidscoördinator van de Waregem Koerse Feesten. Het bedrijf zal onder meer het veiligheidsplan van het stadsbestuur bestuderen en ook mee kijken of alle cateraars die naar de Waregem Koerse Feesten komen aan de nodige voorschriften voldoen.

Het Pand beperkt bereikbaar

Het stadsbestuur verlangt ook advies omtrent de beperkte bereikbaarheid van Het Pand de komende maanden, als gevolgd van de realisatie van de ZuidBoulevard aan de achterzijde van het winkelcentrum. “Veel mensen hebben de gewoonte om door Het Pand naar de activiteiten op de Markt te komen, maar de doorgang zal minimaal zijn”, voorspelt schepen van Feestelijkheden Chantal Coussement (CD&V). Die situatie kan vooral tot problemen leiden op dinsdagavond 2 september, als na Waregem Koerse vuurwerk wordt afgestoken aan de stadionvijvers.

Veel volk op kleine ruimte

“Wij bekommeren ons vooral om plaatsen waar veel mensen op een kleine ruimte samentroepen”, zegt Chris De Smet van To B-Seen. “Het is kwestie van die volkstoeloop in goede banen te leiden. Zijn er voldoende vluchtwegen? Hoe zit het met de aanwezigheid van een veiligheidscel en communicatieplatform? De komende weken gaan wij dat allemaal onderzoeken.” Waregem Koerse zelf is een aparte organisatie en valt hier dus buiten.

(TVW-GF)