Werner Rotsaert roept na 75 jaar bevrijding en repressie van Oostende op in documentaire

Op de foto een filmfragment en van links naar rechts producent Werner Rotsaert, zijn assistent inzake promotie Roger Jonckheere, offscreen stem Patrick Vanslambroeck en getuige Dries De Gryse. © (Foto ML)
Redactie KW

Op zondag 8 september presenteert Oostendenaar Werner Rotsaert in de Kinepolis zijn documentaire film over de oorlog, bevrijding en repressie in Oostende.

De oud-basketbalspeler is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder monteerde hij o.a. al historische producties over de Golden Sixties, de Oostende-Doverlijn, het toerisme in de 20ste eeuw in zijn stad. Telkens zijn deze documentaires opgebouwd uit origineel beeldmateriaal, ooggetuigenverslagen en offscreen duiding. De 70 minuten durende prent brengt zowel beeldmateriaal van het vooroorlogse Oostende als de inval van de bezetter, de bombardementen en de bevrijding en collaboratie. De offscreenstem en de tekst zijn ingesproken door Patrick Vanslambrouck en onder meer Raoul Servais, Rroger Jansoone en Dries De Gryse getuigen. Vooral de beelden van de collaboratie en de ontploffing van de snelbootbunkers in de haven bij het wegtrekkende Duitse leger brengen die dramatische oorlogsepisode weer tot leven. De film wordt eenmalig vertoont op 8 september, precies 75 jaar na de bevrijding van Oostende in Kinepolis Oostende om 10.30 uur. De toegang bedraagt 9 euro. Kaarten in voorverkoop bij Roger Jonckheere op telefoonnummer 0496/16.04.80.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier