Virtual reality in Brugse attractie Historium is veelbelovend

Je voelt je deel van het tafereel, ook al doordat je rondom je kan kijken door je hoofd te bewegen. © NB
Redactie KW

De Brugse attractie Historium – waar je de middeleeuwse geschiedenis van de stad in een notendop en op een laagdrempelige manier gepresenteerd krijgt – zet voluit in op ‘virtual reality’. KW.be ging de nieuwigheid alvast even uittesten.

Vanaf woensdag 1 april kan je er als bezoeker van de attractie het Virtual Reality Laboratorium ervaren: met een Rift DK2 bril op beland je er in het 15de-eeuwse Brugge, en maak je een virtuele tocht naar en door de stad, ook langs intussen verdwenen plaatsen en gebouwen als de Sint-Donaaskerk en de Waterhalle.

Het nieuwe project kan je gratis beleven, bij aankoop van een online ticket voor Historium (12,50 euro per volwassene, 10 euro voor Bruggelingen) en na reservatie. “Nadien worden alle deelnemers naar hun ongezouten mening gevraagd”, aldus sales & marketing executive Sophie Bonnewijn. “Op basis van die feedback zal men eind mei beslissen of deze technologie definitief een plaats krijgt in Historium, en wat er nog aan verbeterd kan worden. Het filmpje duurt drie tot acht minuten, omdat we ook de duur die bezoekers verkiezen, willen nagaan.”

Bijzonder en veelbelovend qua ‘beleving’

Wij testten de nieuwigheid alvast uit: het filmpje voegt op zich niet veel wezenlijks toe aan wat Historium al te bieden had, maar qua ‘beleving’ is dit zeker bijzonder en veelbelovend. Je voelt je deel van het tafereel, ook al doordat je rondom je kan kijken door je hoofd te bewegen. De beeldscherpte staat nog niet helemaal op punt, maar de brillen, ontwikkeld door de firma Oculus, zijn dan ook nog niet aan hun definitieve versie toe. Die wordt verwacht tegen eind dit jaar. Intussen is het Lab een extra troefje voor Historium.

(NB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier