VIDEO 12-jarige Camille uit Wevelgem zingt pakkend Amazing Grace op WOI-herdenking

Redactie KW

Op het project ‘War of the poppies’ in Guldensporencollege Groeninge bracht de 12-jarige Camille Dhont uit Wevelgem een opmerkelijke a capella voorstelling van Amazing Grace.

Camille zit in het eerste jaar in Guldensporencollege Groeninge en houdt naast zingen van dansen en squash. Ze volgde zang en notenleer en er speelt altijd muziek in huis. “Camille’s muzikale interesses zijn vaak zo divers dat mijn echtgenote en ik ons soms afvragen hoe ze soms in Godsnaam die Engels- of Franstalige tongval zo vlug onder de knie heeft gekregen”, aldus Frédéric, de papa van Camille.

Eigen muziek

Camille heeft een vijftal nummers zelf geschreven en op muziek geplaatst. Haar opa speelde altijd piano en orgel en de papa speelt gitaar en speelde vroeger in rockbands. “Midden de jaren ’90 heb ik een zestal cd’s uitgebracht in het house- en technogenre”, vertelt Frédéric. Muziek is dus echt wel een familietrekje.

Amazing Grace

Camille was met Amazing Grace niet aan haar proefstuk toe. Ze nam enkele jaren deel aan Junior Eurosong en kwam telkens bij de eerste 15 van de 1.200 deelnemers terecht. Ook met The Voice for Kids deed ze al mee. Bij Amazing Grace zocht Camille de teksten op You Tube op, en studeerde die zodanig in tot ze quasi perfect werden uitgesproken. Voor The War of the Poppies kende ze dat liedje niet. Camilles ouders zijn fier en vooral blij voor haar.

“Liefst geen trage liedjes meer”

In de toekomst wil Camille het liefst popmuziek zoals Selena Gomez, Katy Perry en Demi Lovato brengen, en liefst geen trage liedjes meer.

(EDB – video GF)

>> Bekijk het filmpje :