Tijdens de eerste wereldoorlog lag dit gebied in het 'Duitse Hinterland' tot en met de 3de slag van Ieper. Het archeologisch onderzoek leverde heel wat sporen op uit de Eerste Wereldoorlog. Unieke stukken waren een het voorstuk van een tank en een paardenzadel dat diende om munitie naar het front te brengen. Beide stukken werden overhandigd aan het MMP1917. Verder werd heel wat munitie gevonden en resten van minstens 4 bunkers.

OM het publiek te laten kennis maken met de opgraving en de resultaten wordt op zaterdag 7 oktober de site eenmalig opengesteld. Er zijn begeleide wandelingen om 14, 15 en 16 uur. De site is gelegen ter hoogte van Tresoriersstraat 10 in Zonnebeke. Stevig schoeisel is aangewezen

(NVZ)

Tijdens de eerste wereldoorlog lag dit gebied in het 'Duitse Hinterland' tot en met de 3de slag van Ieper. Het archeologisch onderzoek leverde heel wat sporen op uit de Eerste Wereldoorlog. Unieke stukken waren een het voorstuk van een tank en een paardenzadel dat diende om munitie naar het front te brengen. Beide stukken werden overhandigd aan het MMP1917. Verder werd heel wat munitie gevonden en resten van minstens 4 bunkers.OM het publiek te laten kennis maken met de opgraving en de resultaten wordt op zaterdag 7 oktober de site eenmalig opengesteld. Er zijn begeleide wandelingen om 14, 15 en 16 uur. De site is gelegen ter hoogte van Tresoriersstraat 10 in Zonnebeke. Stevig schoeisel is aangewezen(NVZ)