Sporen van middeleeuwse nederzetting aangetroffen in Lichtervelde

Redactie KW

Buurtbewoners kunnen de opgravingen aan de Tweelindenstraat in Lichtervelde van naderbij gaan bekijken op zaterdag 9 en maandag 11 april.

Op de site van buurtontwikkelaar Matexi in de Tweelindenstraat in Lichtervelde werden sporen gevonden van een landelijke nederzetting uit de middeleeuwen. Volgens de eerste vaststellingen zou het gaan om een nederzetting uit de 12de of 13de eeuw. Dit archeologisch onderzoek is trouwens het allereerste in zijn soort op het grondgebied van Lichtervelde.

Omdat de vondsten zo uniek zijn voor de regio, besloten RADAR en Matexi om op de site verschillende rondleidingen te organiseren. Tijdens de rondleidingen op zaterdag 9 april (10 en 11 uur) en maandag 11 april (17 en 18 uur) krijgen de omwonenden en geïnteresseerden een unieke blik op het verleden.

Na het archeologisch onderzoek start Matexi met de werken aan de nieuwe buurt die op de site zal verschijnen. In totaal komen er 86 woningen en een groenzone van 9.000 m² met een looppiste en een speelterrein voor kinderen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier