Sfeervolle herdenking van de oorlogsslachtoffers van de Rijksmiddelbare School in Veurne

Vertegenwoordigers van vaderlandslievende verenigingen, schepen Celine Mouton, klaroenblazer en de directie van de school voor de gedenkplaten aan de muur in de Smissestraat. In het midden voorzitter José Clauw met kleindochter Lili Jay uit Schotland die een speciaal kransje had gemaakt met haar klasgenootjes. © Foto JT
Redactie KW

Op donderdag 8 november werden na de speeches en de opvoeringen van de kinderen opnieuw kransen neergelegd bij de gedenkplaten van de oorlogsslachtoffers van de beide wereldoorlogen van de school. Er werd ook een kransje neergelegd door Lili Jay Sharman, kleindochter van José Clauw, bezieler en voorzitter van de herdenking.

Het kransje heeft Lili Jay gemaakt met haar klasgenootjes. Het gezin Clauw-Sharman woont in Schotland en was overgekomen voor de herdenkingsvieringen van de wapenstilstand. Een seaking van de basis Koksijde vloog over de Smissestraat waar twee gedenkplaten aan de muur van de school de herinnering aan de oorlogsslachtoffers van de school levendig houden. De school organiseert ieder jaar deze speciale herdenkingsplechtigheid waar leerlingen en leraars aan meewerken. Dit jaar maakten de leerlingen een schaduwspel rond de gebroeders Van Raemdonck, waar de gruwel en de zinloosheid van de oorlog werden uitgebeeld.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier