Poolse delegatie bezoekt Tielt naar aanleiding van 75 jaar bevrijding

De Poolse delegatie werd ontvangen op het stadhuis. © WM
Redactie KW

Naar aanleiding van de geplande plechtigheden en activiteiten rond de herdenking 75 jaar bevrijding door de Poolse troepen van de Eerste Poolse Pantserdivisie ontving het stadsbestuur van Tielt vandaag een delegatie van de Poolse ambassade.

Eén van de aangekondigde activiteiten tijdens deze ontvangt is de Liberation Ride op 14 september waarbij de Stad Tielt zijn rol als gaststad zal opnemen. Met de Liberation Ride wil men de tocht van de Poolse bevrijders in herinnering brengen via twee begeleide fietstochten (voor meer geoefende fietsers) en twee knooppuntenroutes (voor recreanten en gezinnen met kinderen). Vanuit Tielt waar zowel start als finisch liggen, zal men kunnen kiezen voor een groepsrit van 120 km (Tielt-Poperinge-Tielt) of een groepsrit van 80 km (Tielt – Adegem – Tielt). In tegenstelling tot de twee overige knooppuntenroutes van 20 en 40 km ligt het maximum aantal deelnemers voor de begeleide groepsritten vast op 150, vooraf inschrijven is dus verplicht.

De Poolse delegatie die bestond uit Artur Orzechowski, Ambassadeur van Polen in België, Mevrouw Joanna Doberszyc- Toulsaly, Minister-Raadgever van de Ambassadeur, Mevrouw Dominika Szulc, Directeur van het Pools Informatiebureau voor Toerisme en De heer Dirk Verbeke, Voorzitter van de Vereniging Eerste Poolse Pantserdivisie in België bracht in de voormiddag een bezoek aan Brouwerij De Poes. Brouwer Stijn David ontwikkelde een speciaal Maczek bier, dat vanaf heden niet alleen in Tielt aangeboden zal worden maar ook gedegusteerd zal worden op de Poolse Ambassade bij officiële gelegenheden. Na de ontvangst op het Tieltse stadhuis stond nog een bedrijfsbezoek en Latexco NV op het programma. Latexco biedt arbeidsplaatsen aan diverse Poolse arbeiders, maar heeft ook een ruime interesse in de poolse markt.

(WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier