Oudenburg herdenkt kernaanvallen WO II met vredesvlag

© LIN
Redactie KW

Burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey hees dinsdagmorgen om 08.15 uur in het bijzijn van schepenen Romina Vanhooren en Gino Dumon aan het stadhuis de vredesvlag van Mayors for Peace. De vlag zal gestreken worden op vrijdag 9 augustus om 11.02 uur.

“Met deze vlag herdenken we de kernaanvallen op Hiroshima en Nagasaki tijdens de Tweede Wereldoorlog. Begin dit jaar kregen we als stad de vraag om lid te worden van Mayors for Peace, een internationaal netwerk van steden dat onder voorzitterschap van de twee geteisterde Japanse steden ijvert naar nucleaire ontwapening“, legt burgemeester Anthony Dumarey de actie uit.

Op de gekozen tijdstippen, dinsdag 6 augustus om 8.15 uur en vrijdag 9 augustus om 11.02 uur, vonden in 1945 de kernaanvallen plaats in respectievelijk Hiroshima en Nagasaki. “De vlag wappert vandaag in heel wat steden en gemeenten over de hele wereld. Een signaal om te blijven streven naar vrede. We hopen dat dit een jaarlijks gebeuren wordt”, aldus nog de Oudenburgse burgervader.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier