Oude Klepper Parade charmeert met vooroorlogs vernuft

Er waren veel kijklustigen voor de Oude Klepper Parade. © WK
Redactie KW

Zondag vergaapten zich voor het gemeentehuis van De Haan honderden toeschouwers aan al het moois dat de 26ste editie van de Oude Klepper Parade te bieden had.

Vooral de tientallen motorfietsen uit de vooroorlogse Belle Epoque periode oogstten veel lof. De deelnemers (in aangepaste kledij) kwamen zondag behalve uit eigen land ook uit Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Volgens organisator Johan Vandenabeele, secretaris van de Oude Klepper Parade vzw, waren er een zestigtal wonderen van vooroorlogs vernuft te zien. “De benjamin onder de motoren is er weliswaar eentje van het bouwjaar 1920, maar er zijn ook unieke eind negentiende-eeuwse motorfietsen bij.”

Voor Patrick De Schepper uit Adegem is het zijn tweede deelname aan de Oude Klepper Parade. Hij verschijnt straks aan de start op een Indian uit 1917, met zijn 1000 cc een van de snelste Amerikaanse motoren uit z’n tijd. “Dit model werd getaxeerd op een kleine veertigduizend euro. Toen ik hem in Duitsland ophaalde bij een particulier, had de motor al dertig jaar niet meer gedraaid en ik heb er liefst vier maanden dag en nacht aan gewerkt om dit pareltje uit de Eerste Wereldoorlog terug rijvaardig te maken”, klinkt het. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier