Memorial Museum Passchendaele 1917 moet opnieuw op zoek naar coördinator

© Sandrin Coorevits wacht een nieuwe uitdaging in Ieper. (Foto ZB)
Redactie KW

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke moet alweer op zoek naar een nieuwe coördinator.

Coördinator Sandrin Coorevits was pas sinds 1 november 2013 aan de slag in het WOI-museum. Het nieuws is bevestigd door bevoegd schepen Sabine Vanderhaeghen. “Het klopt dat we moeten afscheid nemen van Sandrin Coorevits”, aldus Vanderhaeghen. “Ze heeft een aanbieding gekregen om de nieuwe overkoepeling van stedelijke musea in Ieper te coördineren. Een unieke kans voor haar, dus we begrijpen dat. Het Memorial Museum Passchendaele staat nu volledig op poten, dus ze was klaar voor een nieuwe uitdaging.”

Het vernieuwde Memorial Museum Passchendaele 1917 opende zijn deuren in juni vorig jaar. “We moeten nog alles bekijken met de personeelsdienst, en het is ook nog niet duidelijk wanneer ze echt afscheid neemt”, vertelt Vanderhaeghen.

“Toen geen probleem, en nu ook niet”

Zonnebeke en MMP1917 moeten nu voor de tweede keer in een jaar tijd op zoek naar een nieuwe leidende figuur. In januari van vorig jaar nam Franky Bostyn na een lange staat van dienst afscheid als coördinator. Een verschil in visie tussen Bostyn en het gemeentebestuur lag toen aan de basis van het vertrek. “Er was toen geen probleem, en nu ook niet”, meent de schepen.

(Belga)