Kerstbestand wordt herdacht tijdens 100 km van Ieper

Redactie KW

Aan de vooravond van de 43ste ‘100 km van Ieper’ op donderdag 29 mei wordt om 19 uur de aftrap van een wedstrijd tussen Engelse en Duitse militairen gegeven op het Minneplein in Ieper.

De Engelsen van het ‘103 REME/207 FdHosp-regiment’ nemen het op tegen de ‘Duitse Reservisten’. Toeschouwers zijn welkom, de toegang is gratis. Het is meteen de eerste voetbalwedstrijd die in het kader van de herdenking van de kerstbestanden van 1914 wordt gespeeld. Eind december wordt ook op de originele plaats van de kerstbestanden en dit in Mesen gevoetbald tussen Duitsers en Engelsen.

Dubbel aantal logés

De ’43ste 100 km van Ieper’ van Ieper start op vrijdag 30 mei en noteert nu nu al het dubbel aantal logés (309) in de kazerne in vergelijking met vorig jaar. Niet minder dan 225 Britten en een 60-tal Duitsers aangevuld met Nederlanders, Fransen en Belgen zullen er vier dagen lang overnachten. Ieper en ‘100 jaar Goote Oorlog’ spelen een belangrijke rol bij deze opmerkelijke stijging.

De camping op het Jeugdstadion is al maanden volgeboekt en ook de Ieperse hotels en B&B’s zijn het Hemelvaartweekend druk bezet door 100 km-deelnemers.

(MD)