Dennis Wensch uit Sint-Kruis (Brugge) ontdekte onlangs de app Colourise, waarmee je zwartwitfoto's kunt inkleuren. Hij kleurde een foto van zijn vader en later van zijn grootouders in en oogstte daar veel bijval mee. Maandag beslist hij te grasduinen door de beeldbank van Brugge. "Ik zag veel mensen op Facebook oude en onscherpe foto's van Brugge posten. Laat ik eens de beste foto's van Brugge opzoeken en die inkleuren, dacht ik", aldus Dennis.

Hij stak een veertigtal historische foto's in een kleurrijk jasje. Het resultaat geeft een mooi beeld van hoe het leven er destijds moet uitgezien hebben.

(TV-foto's Beeldbank Brugge/Dennis Wensch)

Dennis Wensch uit Sint-Kruis (Brugge) ontdekte onlangs de app Colourise, waarmee je zwartwitfoto's kunt inkleuren. Hij kleurde een foto van zijn vader en later van zijn grootouders in en oogstte daar veel bijval mee. Maandag beslist hij te grasduinen door de beeldbank van Brugge. "Ik zag veel mensen op Facebook oude en onscherpe foto's van Brugge posten. Laat ik eens de beste foto's van Brugge opzoeken en die inkleuren, dacht ik", aldus Dennis. Hij stak een veertigtal historische foto's in een kleurrijk jasje. Het resultaat geeft een mooi beeld van hoe het leven er destijds moet uitgezien hebben. (TV-foto's Beeldbank Brugge/Dennis Wensch)