Honderdste Last Post voor Hedd Wyn in Langemark

Eric Bentein, geflankeerd door Erwin Ureel, blaast de honderdste Last Post in Langemark. © RB
Redactie KW

Acht jaar en vier maanden geleden klonk de eerste Last Post op de Langemarkse Hagebos voor Hedd Wyn. Maandelijks brengt men daar hulde aan de gesneuvelde Welshe soldaat. Eric Bentein blies maandagavond de honderdste Last Post.

Marc Decaestecker en zijn kompanen Mario Liva, Patrick Deniere, Erwin Ureel, Johan Vannoote en enkel anderen werkten destijds het idee uit om maandelijks een eerbetoon te brengen aan de gesneuvelde Welshman Hedd Wyn. Ze hielden vol en maandagavond waren ze al toe aan de honderdste en meer uitgebreide ode.

Klassiek en zoals altijd stipt om 19 uur speelde Eric Bentein op zijn trompet de plechtigheid open. Daarna brachten Erwin Ureel (als ceremoniemeester), Marc Decaestecker en enkele andere sympathisanten eer en hulde aan de gesneuvelde soldaat uit Wales. Comitélid Patrick Deniere en zijn dochter Heleen legden bloemen bij de Hedd Wyn-gedenkplaat. Vervolgens trokken alle aanwezigen naar het National Welsh Memorial Park om de plechtigheid verder te omkaderen.

Na de toespraken zong Londenaar Gary Bland zijn eerbetoon en klonk er ook doedelzakmuziek van Roeselarenaar Frank Dubois. Nadien trok iedereen naar feestzaal Caracas waar Marc Decaestecker de massa trakteerde op gratis kippenboutjes. Tussendoor kon men ook de expositie ‘Hagebos herdenkt’ bekijken.

(RB)