Het oerei, dat in het midden van de installatie stond in de zone van het niemandsland, werd met een grote kraan verplaatst naar een groene zone, gelegen langs de oprit naar de parking in de Palingbeekstraat. Daar zal het een deel worden van een nieuw kunstwerk van Koen Vanmechelen. Dat kunstwerk wordt een permanent aandenken aan de expo '600.000 beeldjes - 600.000 namen'.

Door de grote belangstelling wordt er, in samenspraak tussen kunstenaar Koen Vanmechelen en de Provincie West-Vlaanderen, een nieuw kunstwerk geïnstalleerd. De kunstenaar tekende hiervoor een nieuw ontwerp uit. Centraal in deze installatie staat opnieuw het grote ei waaruit de beeldjes rollen.

Met deze permanente en gelijknamige installatie willen de Provincie en Koen Vanmechelen de slachtoffers een definitieve plaats geven in onze geschiedenis, ons heden en onze toekomst. De nieuwe landartinstallatie 'CWRM' is het vervolg op de tijdelijke installatie die in 2018 op het domein te zien was. Binnen 'CWRM' werd toen de expo '600.000 beeldjes - 600.000 namen'uitgewerkt, een verwijzing naar het aantal slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem.

(EF)

Het oerei, dat in het midden van de installatie stond in de zone van het niemandsland, werd met een grote kraan verplaatst naar een groene zone, gelegen langs de oprit naar de parking in de Palingbeekstraat. Daar zal het een deel worden van een nieuw kunstwerk van Koen Vanmechelen. Dat kunstwerk wordt een permanent aandenken aan de expo '600.000 beeldjes - 600.000 namen'.Door de grote belangstelling wordt er, in samenspraak tussen kunstenaar Koen Vanmechelen en de Provincie West-Vlaanderen, een nieuw kunstwerk geïnstalleerd. De kunstenaar tekende hiervoor een nieuw ontwerp uit. Centraal in deze installatie staat opnieuw het grote ei waaruit de beeldjes rollen.Met deze permanente en gelijknamige installatie willen de Provincie en Koen Vanmechelen de slachtoffers een definitieve plaats geven in onze geschiedenis, ons heden en onze toekomst. De nieuwe landartinstallatie 'CWRM' is het vervolg op de tijdelijke installatie die in 2018 op het domein te zien was. Binnen 'CWRM' werd toen de expo '600.000 beeldjes - 600.000 namen'uitgewerkt, een verwijzing naar het aantal slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem. (EF)