Ligt dé schat van de Tempeliers in West-Vlaanderen?

De moderne versie van Indiana Jones. Zo kan je onze journalist Christophe Lefebvre (38) het best omschrijven. Deze zomer trok de stoere avonturier naar godvergeten plekken in West-Vlaanderen en ver daarbuiten. Voor de laatste aflevering van deze reeks ging hij op zoek naar dé schat van de Tempeliers. Waar? In West-Vlaanderen natuurlijk!

VIDEO - Onze journalist op spokenjacht in kasteel Mortagne in Bellegem

De moderne versie van Indiana Jones. Zo kan je onze journalist Christophe Lefebvre (38) het best omschrijven. Deze zomer trekt de stoere avonturier naar godvergeten plekken in West-Vlaanderen en ver daarbuiten. Deze week is Bellegem zijn bestemming. In die Kortrijkse deelgemeente staat het kasteel van Mortagne, het walhalla van het paranormale.

Onze journalist op 'citytrip' naar de meest lugubere en bizarre plek ter wereld

De moderne versie van Indiana Jones. Zo kan je onze journalist Christophe Lefebvre (38) best omschrijven. Deze zomer trekt de stoere avonturier naar godvergeten plekken in West-Vlaanderen en ver daarbuiten. Deze week gaat hij op 'citytrip' naar Parijs: de catacomben zijn er volgens kenners de meest lugubere en bizarre plek ter wereld.

Onze journalist graaft naar 400.000 gouden munten. En hij is niet de enige...

De moderne versie van Indiana Jones. Zo kan je onze journalist Christophe Lefebvre (38) best omschrijven. Deze zomer trekt de stoere avonturier naar godvergeten plekken in West-Vlaanderen en ver daarbuiten. Deze week gaat hij op schattenjacht: liggen er echt 400.000 gouden muntstukken in een meer onder Rijsel?

VIDEO - Ongelooflijk: onze journalist ontdekt enorm nazibouwwerk onder Wevelgem

De moderne versie van Indiana Jones. Zo kan je onze journalist Christophe Lefebvre (38) best omschrijven. Deze zomer trekt de stoere avonturier naar godvergeten plekken in West-Vlaanderen en ver daarbuiten. Hij start zijn zomerreeks met een bom: hij ontdekte een ondergronds veldhospitaal van de nazi's... in Wevelgem.

De West-Vlaamse Indiana Jones: "Ik zal doodgaan met veel verhalen en weinig geld"

Journalist, ex-rijkswachter, blogger, vlogger... Er zijn tientallen manieren om Christophe Lefebvre (38) uit Lauwe te omschrijven, maar eigenlijk is avonturier hem toch het meest op het lijf geschreven. Met zijn 1,98 meter en 102 kilogram wurmt hij zich overal ter wereld door de nauwste openingen op zoek naar fascinerende grotten, onderaardse gangen, verlaten bunkers en vervallen spooksteden. Deze zomer neemt Mister C ons elke week mee op ontdekking, maar eerst willen wij deze opvallende West-Vlaming beter leren kennen. "Ik voel me een moderne Indiana Jones."