Gallo-Romeins Weekend met 175 reenactors op nieuwe locatie

De organisatoren van het veertiende Galloo-Romeins Weekend. Zittend v.l.n.r.: Kylian Verhaevert , Yannick Morisse en Patrick Biesbrouck. Rechtstaand v.l.n.r.: Nick Pauwels, Peter Renier, Steven Vansteenkiste, Febe Biesbrouck, Dieter Staessens en Jean-Pierre Ryckebosch. © MV
Redactie KW

Het tweejaarlijks Gallo-Romeins Weekend in Wervik verhuist in oktober van locatie. Van het stadsdomein Oosthove gaat het naar het recreatie-eiland De Balokken. De organisatoren maakten dat in maart bekend.

In het stadhuis vond de voorstelling van het programma voor. Yannick Morisse is de nieuwe hoofdcoördinator. “In totaal zullen er zo’n 175 reenactors aanwezig zijn”, vertelt hij. “We hebben 10.000 vierkanter meter nodig. We zijn al bijna een jaar met de voorbereiding bezig en zaten heel veel samen. Er komt heel wat werk aan te pas. Momenteel beschikken we over een zestigtal medewerkers, bestuur inbegrepen. De vorige keer kwamen er 250 leerlingen in klasverband. Nu hebben we al aanvragen van scholen uit Oostende, Gent en Lier.”

De Balokken bevindt zich tussen de oude en nieuwe Leie en is eigendom van het Vlaamse Geweest. Het beheer is in handen van het Agentschap Natuur en Bos (ANB). “We betalen een huur”, aldus Yannick Morisse. “Voor de scholen die met de trein komen, gaan we een pendelbus voorzien.”

De toegang komt via de rode voetgangers- en fietsersbrug ter hoogte van de achterkant van de Briekenmolen. De grote brug wat verderop in de Hansbekestraat zal worden gebruikt voor eventueel de hulpdiensten. De autobussen gaan parkeren in de Westmolenstraat.

De ondertussen veertiende editie vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Tickets kosten tien euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Wie op zaterdag komt en zijn polsbandje aanhoudt, mag op zondag gratis binnen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier