Met de strandbioscoop wil Middelkerke zich meer opwerpen tot een kindvriendelijke gemeente waar kinderen van alle decennia aan bod komen. De strandbioscoop is aan zijn derde editie toe en lokte de voorbije weken en maanden heel wat bezoekers.

Na het succes van vorig jaar werd het Huis van Alijn aangesproken om filmpjes aan te leveren voor de bioscoop. De bioscoop werd geplaatst op het strand en is een verlengstuk van het museum op het strand. Op de filmpjes herken je een zorgeloze strandvakantie, in beeld gebracht door papa met zijn camera. Als een schaduw volgt hij zijn kroost op vakantie: schelpjes verzamelen, met het speelgoedbootje in zee spelen, de kamer op hotel, de redders van die tijd... Een authentieke tijdscapsule naar de zorgeloze jaren zestig. Het Huis van Alijn uit Gent kwam de cinemazaal bekijken en was onder de indruk van de strandbioscoop.

(MF)

Met de strandbioscoop wil Middelkerke zich meer opwerpen tot een kindvriendelijke gemeente waar kinderen van alle decennia aan bod komen. De strandbioscoop is aan zijn derde editie toe en lokte de voorbije weken en maanden heel wat bezoekers. Na het succes van vorig jaar werd het Huis van Alijn aangesproken om filmpjes aan te leveren voor de bioscoop. De bioscoop werd geplaatst op het strand en is een verlengstuk van het museum op het strand. Op de filmpjes herken je een zorgeloze strandvakantie, in beeld gebracht door papa met zijn camera. Als een schaduw volgt hij zijn kroost op vakantie: schelpjes verzamelen, met het speelgoedbootje in zee spelen, de kamer op hotel, de redders van die tijd... Een authentieke tijdscapsule naar de zorgeloze jaren zestig. Het Huis van Alijn uit Gent kwam de cinemazaal bekijken en was onder de indruk van de strandbioscoop.(MF)