Cabourdomein omgetoverd tot historische ziekenhuisboeg

Redactie KW

Dit weekend beelden een elftal re-enactmentgroepen uit binnen- en buitenland de evolutie van de medische verzorging uit in het Cabourdomein in Adinkerke.

Vooral de verzorging van de gewonde soldaten in de Eerste Wereldoorlog komt in deze evocatie aan bod, maar ook taferelen uit de Tweede Wereldoorlog worden nagespeeld. Veldhospitalen en medisch materiaal worden er tentoongesteld in hun historische context. Er is bijgevolg materiaal uit verschillende landen te zien, landen die bij de twee wereldoorlogen waren betrokken.

Zo laat de Belgische groep Boyets een Russische hulppost zien. In het vroegere hospitaal lieten immers verschillende Russen het leven. Zij liggen begraven in de Kromfortstraat. Ook de medische zorg van vandaag staat op de site opgesteld. Het Rode Kruis staat paraat met een mobiele unit, een grote eerstehulptent en enkele ziekenwagens.

Cabourdomein omgetoverd tot historische ziekenhuisboeg

In het Cabourdomein werden in beide grote oorlogen slachtoffers van het oorlogsgeweld verzorgd. De evocaties kan je ook nog zondag 23 augustus gaan bekijken van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis.

(JTV – foto’s JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier