Bloemenkransen neergelegd in niemandsland tussen Dodengang en Duitse Bunker in Kaaskerke

Redactie KW

De Duitse ambassadeur Eckart Cuntz heeft in het vroegere WO I-niemandsland tussen de Dodengang en de Duitse Bunker in Kaaskerke een bloemenkrans neergelegd. Ook Cindy Verbrugge namens minister Geert Bourgeois, Markus Meckel van de Volksbund Deutsche Kriegsgräbefürsorge en burgemeester Lies Laridon legden er kransen neer.

Woensdag 18 juni werd in Vladslo de vernieuwde Houtlandstraat ter hoogte van de Duitse Begraafplaats bij het Praetbos in Vladslo plechtig ingehuldigd. Ook was er een ontroerende ceremonie op de Duitse Begraafplaats. Dat alles gebeurde in aanwezigheid van o.a. de Duitse ambassadeur Eckart Cuntz, Markus Meckel, president Volksbund Deutsche Kriegsgräbefürsorge, Cindy Verbrugge namens minister Geert Bourgeois, gedeputeerde Franky De Block, burgemeester van Diksmuide Lies Laridon, schepenen, gemeenteraadsleden en buurtbewoners.

Voorafgaand aan de inhuldiging van de Houtlandstraat en de ceremonie op de Duitse Begraafplaats was er ook een korte plechtigheid in het vroegere niemandsland tussen de Dodengang en de Duitse bunker in Kaaskerke. De Duitse ambassadeur Eckart Cuntz, Cindy Verbrugge namens minister Geert Bourgeois, Markus Meckel, van de Volksbund Deutsche Kriegsgräbefürsorge en burgemeester Lies Laridon legden er bloemenkransen neer.

(TVDA)