20.000ste overnachting is binnen voor Peace Village Mesen

Redactie KW

“Voor de allereerste keer zullen er in één jaar meer dan 20.000 mensen slapen in Peace Village”, klinkt het.

Deze week kreeg Peace Village Mesen de 20.000ste boeking binnen voor dit historisch jaar 2014. “Op enkele jaren tijd is de hostel helemaal uit het dal gekropen en kunnen we nu eindelijk stellen dat de hostel op volle toeren draait”, zegt directeur Matti Vandemaele.

In 2014 zullen alles samen meer dan 20.000 overnachtingen gerealiseerd worden.” In vergelijking met 2013 is dat een stijging met 6.500 overnachtingen of 32%”, legt de directeur uit. De enorme stijging in bezetting heeft verschillende oorzaken. ” Eerst en vooral is het WOI-toerisme in de Westhoek met 16% toegenomen. Toch is het opvallend dat de stijging in overnachtingen in Peace Village dubbel zo groot is. De laatste jaren heeft Peace Village da ook sterk ingezet op kwalitatief verblijf.”

Kerstbestanden

Na de zomer wordt het evenementenprogramma voorgesteld waar veel zoniet alles rond de kerstbestanden van 1914 zal draaien. “Een moeilijk verhaal wordt zeker de geplande voetbalmatch. Er zijn daar nogal wat personen mee bezig waaronder de Belgische voetbalbond maar bijvoorbeeld ook de Uefa. Op dit moment is er nog geen enkele duidelijkheid welke spelers de wedstrijd tussen Duitsland en Engeland zullen spelen. Op dit moment staat de datum van 20 december vast. Dan ook staat een tornooi met de supportersteam van acht nationale ploegen gepland. Voor ons is dit voetbalveld echter meer dan die éne mediagekke wedstrijd. We hebben met het voetbal in de eerste plaats een tastbare plek om het verhaal van de kerstbestanden te brengen. Verder willen we door het spelen van een voetbalmatch waarden als fair play overbrengen aan jongeren die hier het verhaal van de eerste wereldoorlog komen beleven.”

(MD)