140 leerlingen krijgen ‘Patch of Freedom Award’ op Amerikaans Kerkhof in Waregem

© PNW
Redactie KW

Zo’n 140 leerlingen van enkele Waregemse basisscholen werden dinsdagmiddag ontvangen op het Flanders Field American Cemetery langs de Wortegemseweg. Ze kregen er allemaal een Patch of Freedom Award uit handen van een delegatie van het Amerikaanse leger. “Omdat we het verleden nooit mogen vergeten”, klonk het.

Het is ondertussen een vaste traditie geworden dat de oudste leerlingen uit de Stedelijke Basisschool Guido Gezelleschool, Vrije Basisschool Keukeldam, Stedelijke Basisschool Torenhof en Stedelijke Basisschool Sint-Eloois-Vijve net voor Memorial Day (altijd het laatste weekend van mei, ndvr.) een plechtigheid bijwonen op het Amerikaanse Kerkhof.

140 leerlingen krijgen 'Patch of Freedom Award' op Amerikaans Kerkhof in Waregem
© PNW

Deze extra plechtigheid voor de jongeren is het eindpunt van het jaarlijkse project, dat start op Wapenstilstand en eindigt op Memorial Day. Doorheen het schooljaar nemen de leerlingen deel aan een reeks activiteiten rond het oorlogsverleden in Waregem én de wereld. De Price of Freedom Award moet de 12-jarigen leren wat het belang is van een vredevolle en respectvolle toekomst.

Vrijdag kan je in KW een interview lezen met Frank Vanderhauwaert, coördinerend directeur van het Stedelijk Basisonderwijs Waregem en bezieler van het educatief project.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier